Skip links

Sveiki makaronų receptai

Ne vienas paklaustas apie makaronus ir sveiką mitybą atsakytų, jog tai yra nesuderinama. Mes norime tai paneigti!

Sveiki makaronai?

Ruošiant patiekalus su makaronais siūlome atkreipti dėmesį, jog svarbu ne tik tai, kokius makaronus renkamės, tačiau ir tai, kaip juos ruošiame. Makaronai, padažas, pagardai, prieskoniai – atkreipkime dėmesį į visas sudedamąsias dalis!

Makaronai – visi žinome, jog norint sveikai maitintis rekomenduojama rinktis pilno grūdo ar daržovių makaronus. Tokių dažniausiai nemėgsta vaikai, o ir suaugusieji valgo ne taip pasigardžiuodami.

Išeitis – Alver makaronai su mikrodumbliais. Kuo jie ypatingi? Sukurti iš spindulinių pupuolių ir Alver mikrodumblių. Sudėtyje net 20% baltymų. Valgant šiuos makaronus – jokio kaltės jausmo!

O štai keletas receptų, kurie ne tik skanūs, bet ir sveiki ir naudingi sveikatai, kuriuos sukūrė dietistė Indrė Trusovė:

MAKARONŲ IR LAŠIŠOS APKEPAS

Reikės:

* 200 g Alver makaronų

* 300 g lašišos ar kitos žuvies

* Kiaušinio

* 150 ml sojų grietinėlės

* Didelės saujos špinatų

* 50 g parmezano

* Mėgstamų prieskonių

Gaminimo eiga:

  1. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. Lašišą supjaustome nedideliais gabalėliais ir pagardiname mėgstamais prieskoniais.
  3. Smulkiai sutarkuojame parmezaną.
  4. Kiaušinius ir sojų grietinėlę sudedame į plakimo indą (blenderį) ir sutriname. Įdedame kiaušinį ir dalį tarkuoto parmezano ir dar kartą suplakame.
  5. Į kepimo indą sudedame išvirtus makaronus ir lašišą. Sumaišome ir užpilame padažą. Ant viršau sudedame likusį parmezaną.
  6. Dedame į orkaitę kepti apie 20 minučių.
  7. Galima pagardinti pomidoriukais.

PASTA CARBONARA pagal Indrę

Reikės:

* Alver makaronų

* 3 kiaušinio trynių

* 50 g tarkuoto parmezano

* šoninės

* vandens

* žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. Sausoje keptuvėje pakepiname smulkiau supjaustytą šoninę.
  2. Makaronus sudedame į verdantį sūdytą vandenį ir verdame iki kol bus dar šiek tiek kietoki.
  3. Kiaušinio trynius išplakame ir sumaišome su parmezanu.
  4. Į keptuvę su apkepta šonine suberiame makaronus ir įpilame porą samtelių makaronų virimo vandens. Ir pabaigiame makaronus virti keptuvėje su šonine.
  5. Išjungus kaitrą, į keptuvę su makaronais bei šonine supilti kiaušinių ir parmezano mišinį, gerai viską išmaišyti.

MAKARONAI SU VIŠTIENA

* Gabaliuko virtos vištienos

* Alver makaronų

* Alyvuogių aliejaus

* Juodosios druskos

* Čiobrelių

* Pomidoriukų

* Česnako

* Parmezano

Gaminimo eiga:

  1. Išverdame makaronus pagal instrukciją.
  2. Keptuvėje, ant alyvuogių aliejaus pakepiname čiobrelius ir česnakus.
  3. Suberiame susmulkintą vištieną, pomidoriukus.
  4. Tuomet sudedame išvirtus makaronus.
  5. Viską pakepiname šiek tiek.
  6. Gardiname juodąja druska, parmezanu ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.

Palikti atsiliepimą

Virtualus asistentas

Tai yra dirbtinio intelekto pagrindu veikiantis virtualus asistentas, skirtas konsultuoti klausimais, kurie yra susiję su šios parduotuvės kontaktine informacija bei katalogu. Konsultantas veikia sąveikaujant su OpenAI GPT-3.5-turbo ir šiuo metu yra BETA versijoje, todėl galimos gramatikos klaidos ir kiti netikslumai. Siūlome jums šio virtualaus asistento pagalbą, kaip naują paieškos ir konsultavimo patirtį mūsų el. parduotuvėje.
170
Sprendimas: eShoper
Close Speech Clear Avatar